riiko® puutavarapäällirakenteet

SINÄ VALITSET – ME TOTEUTAMME

Toteutamme RIIKO® päällirakenteet merkkivapaasti kaikkiin kuorma-autoihin kaikkien akseli- ja jousitusvaihtoehtojen erityisvaatimusten mukaan. Myös nosturitelineemme toteutetaan kaikkiin markkinoiden nosturimalleihin. Nosturiasennukset mitoitetaan valitun alustatyypin ja sillä ajettavien kuormien mukaisesti, unohtamatta nosturin painopisteen vaikutuksia auton ajo-ominaisuuksiin eri tilanteissa. RIIKO® apurunkopakettiin voit valita komponentit ja mitoitukset käyttötarpeesi mukaan. Suunnittelemme päällirakenteet aina asiakaskohtaisesti, jotta valmis kokonaisuus on juuri sellainen kuin tarvitset.

RIIKO® OPTIMOI KUORMATILAVUUDEN

Modernista erikoisteräksestä valmistetut RIIKO® puutavarapäällirakenteet takaavat maksimaalisen hyötykuorman kuljetuskalustoosi. Strenx 650 rakenneteräksen ansiosta RIIKO® päällirakenne on sekä kevyt että kestävä. Markkinoiden matalin apurunko 170 mm mahdollistaa korkeammat pankot, mikä takaa kalustollesi parhaan kuormatilavuuden. Moduulirakenne, helppo huoltaminen ja toisiinsa sopivat, myöhemmin helposti laajennettavat varustuspaketit tekevät RIIKO® päällirakenteista alansa edelläkävijän.

Puutavara-autojen paallirakenteet

TOIMITUSVARMUUS JA TAKUUVARMA TYÖNJÄLKI

Päällirakenteidemme koko tuotantoketju suunnittelusta kokoonpanoon toteutuu samassa pihapiirissä, minkä ansiosta tilauksesi valmistuu nopeasti, sovitussa aikataulussa. Kaikki RIIKO® tuotteet tehdään itse levyn taivutuksesta ja työstöstä aina pintakäsittelyyn asti. Meillä hoituu myös käyttöönottokatsastus omassa katsastushallissamme. Osaava henkilökuntamme varmistaa, että päällirakenne on yksityiskohtia myöten ammattitaidolla toteutettu ja pajaltamme lähtevä kalusto vastaa varmasti vaatimuksiisi.

RIIKO® varusteluVAIHTOEHDOT

Voit valita eri komponenteista parhaiten käyttötarkoitukseesi sopivat vaihtoehdot ja mitoitukset. Puutavarapäällirakenteissa varusteluvaihtoehdot koostuvat pääasiallisesti omista RIIKO®  tuotteistamme, joiden päämateriaalina on suurlujuusteräs. Kaikki päällirakenteen maalattavat teräsosat käsitellään teräskuulapuhalluksella, maalataan sinkkipohjamaalilla ja pintakäsitellään kaksikomponenttiväreillä RAL-sävyjen mukaan. Lisäksi varusteluvaihtoehtoina on laaja valikoima luotettavia ja testattuja alihankkijoidemme komponentteja, kuten hydrauliikkaa, hiekoituslaitteita, vetovarustuksia, valoja ja puutavarapankkoja.

apurunko

riiko-apurunko-puutavara-päällirakenne-subframe

Materiaalina 6mm erikoisluja teräs. Joustava kiinnitysmekanismi edessä ja kiinteä kiinnitysmekanismi takana pidentävät rakenteen käyttöikää ja parantavat kuljetuskaluston hallittavuutta. Apurunkopalkit kootaan yhteen käyttäen teräksisiä välipalkkeja ja ainoastaan pulttiliitoksia. Hitsaamaton rakenne takaa apurungolle pitkän käyttöiän.

NOSTURITELINEEN TUPET

riiko-sisäpuolisen-nosturitelineen-tupet-puuauto

Irrotettavien nosturitelineiden tuppien ristikkäisvahvisteinen rakenne lisää vääntöjäykkyyttä parantaen käyttömukavuutta puutavaran ajossa ja nosturikäytössä. Nosturin irrottaminen ja takaisin liittäminen on helppoa, minkä ansiosta nosturin voi poistaa kuljetuksen ajaksi hyötykuorman maksimoimiseksi.

SISÄPUOLINEN NOSTURITELINE

riiko-sisäpuolinen-irrotettava-nosturiteline

Sisäpuolinen irrotettava nosturiteline toteutetaan mittatilaustyönä nosturin merkin ja mallin mukaan. Nosturiteline on varusteltu pitkäiskuisella hydrauliikkasylinterillä, jonka toimintaetäisyys on 1850mm. Nosturi voidaan siirtää taakse 1000mm:n saakka, jolloin vetoauton ja perävaunun lastaaminen helpottuvat.

TUPPIEN HYDRAULINEN KIILAKIRISTIN

riiko-puutavara-auton-nosturitelineen-hydraulinen-kiilakiristin-konekorjaamo-riikonen

Irrotettavan nosturitelineen tuppien hydraulinen kiilakiristin poistaa välyksen kiilaamalla tupen rakenteen jäykäksi, jolloin heiluminen vähenee lastauksen aikana.

NOSTURIN SIIRTOSYLINTERIN LUKITSIN

riiko-sisäpuolisen-nosturitelineen-siirtosylinterin-lukitsin

Irrotettavan nosturitelineen siirtosylinterin lukitsinkita saatavana mekaanisena ja pneumaattisena. Lukitsin pitää nosturitelineen turvallisesti lukittuna nosturin käytön ja kuljetuksen aikana.

ulkopuolinen nosturiteline

riiko-ulkopuolisen nosturitelineen-tupet-päällirakenne

Perinteinen ulkopuolinen irroitettava nosturiteline toteutetaan mittatilaustyönä nosturin merkin ja mallin mukaan. Nosturiteline voidaan irroittaa kuljetuksen ajaksi hyötykuorman maksimoimiseksi.

KIINTEÄ NOSTURITELINE

Kiinteä peräasennusteline toteutetaan mittatilaustyönä nosturin merkin ja mallin mukaan. Kiinteän rakenteensä ansiosta nosturiteline on erittäin vakaa lastauksen aikana ja paras vaihtoehto, kun nosturin irroitustarvetta ei ole.

hydrauliikka

riiko-päällirakenne-nosturi-hydrauliikka-asennus

Saatavana 1piiri-, 2piiri- ja LS-hydrauliikka. Pumppuvaihtoehtoina alihankkijoidemme Hawe, Parker, Leduc ja Rexroth. Teräksinen venttiilisuojus.

Öljynlahdutinkiinnikkkeet

riiko-puutavara-päällirakenne-öljynlahdutin-kiinnike-hydrauliikka

Öljynlauhdutin estää nosturin hydrauliikkaöljyn ylikuumenemisen kovassa kuormauskäytössä. Lauhduttimina käytämme luotettavaa Hydac-merkkiä. Kiinnike asennetaan apurunkoon ja kokonaisuuteen voidaan yhdistää esimerkiksi astinlaudat.

ohjaamosuojat

Ohjaamosuojissa on neljä mallivaihtoehtoa, joissa korkeus on valittavissa. Lentokonealumiinista valmistetuissa sermeissä vaihtoehtoina ovat kolosermi, kolosermi kouralipalla sekä suorasermi. Vaihtoehtona myös suora suojasermi teräsverkolla.

ÖLJYSÄILIÖT

Vaihtoehtoina sermiöljysäiliö ohjaamon ja suojasermin väliin tai apurungon sivuun kiinnitettävä alihankkijamme Kovi-öljysäiliö. Sermiöljysäiliö säästää apurungosta tilaa muulle varustelulle ja on yhteensopiva kaikkien ohjaamosuojamallien kanssa.

KUORMANSIDONTAKETJUTELINEET

riiko-puutavara-kuormansidontaketjut-päällirakenne_2

Kuormansidontaketjutelineet estävät tehokkaasti ketjujen sotkeutumisen. Mallissamme lisäkiinnitys telineen alareunassa.

Mekaaninen kuormankiristin

riiko-puutavara-päällirakenne-mekaaninen-kuormankiristin

Teräsrunkoinen mekaaninen malli, jonka nylon laakerit estävät metalliosien hankausta ja lisäävät käyttömukavuutta. Voidaan kiinnittää apurunkoon tai pankkoon asennettavaan telineeseen.

pneumaattinen kuormankiristin

riiko-pneumaattinen-kuormankiristin-paineilma-päällirakenne

Paineilmakiristin, jossa sidonta tiukkenee automaattisesti kuljetuksen aikana. Kiinnitys apurungon sisäpuolella, josta koukullinen kiristinvaijeri tuodaan pankkoon tai tankinsuojukseen kiinnitettiin lenkkiin.

kuorman pikavapauttimet

riiko-puutavara-auto-päällirakenne-kuorman-pikavapautin

Pikavapauttimissa on useita mallivaihtoehtoja, jotka voidaan kiinnittää puutavarapankkoon tai apurunkoon. Soveltuu sekä mekaaniselle että pneumaattiselle kuormankiristimelle.

2-akselin liikkeellelähdön avustin

Patentoitu ja mallisuojattu hydraulisesti toimiva liikkeellelähdön avustin rautajousisiin autoihin. Mahdollistaa painonsiirron vetäville pyörille maastossa ja ääriolosuhteissa.

Telinkevennin

riiko-puutavara-auton-päällirakenne-telinkevennin-konekorjaamo-riikonen

Painonsiirto akseleiden välillä saatavana myös kaksitoimisena, jolloin mahdollisuus painattaa/keventää joko toista tai molempia akseleita yhtäaikaisesti. Telinkevennin auttaa liikkeellelähdössä maastossa ja ääriolosuhteissa sekä vähentää renkaiden kulumista ja polttoaineen kulutusta.

Lokasuojat

riiko-puutavara-auton-päällirakenne-levennetyt-lokasuojat

Vaihtoehtoina kiinteät, irrotettavat ja pneumaatiset lokasuojat. Paineilmalla nousevien ja pikairroitettavien lokasuojien ansiosta lumiketjujen lisääminen ja poistaminen helpottuvat. Lokasuojiin saatavilla runkovälin lisäpeitto, joka suojaa alustaa roskaantumiselta. Roiskeläppien kiinnikkeisiin voidaan asentaa esimerkiksi valokiinnikkeet- ja kotelot sekä astinlaudat.

Lumiketjutelineet

riiko-päällirakenne-lumiketjuteline-konekorjaamo-riikonen

Vaihtoehtoina kapea malli kiinnitettynä apurunkoon sekä leveämpi malli asennettuna tankinsuojukseen.

Kouratukikehikot

riiko-saranoitu-kouratuki-kehikko-päällirakenne

Koura tukeutuu kumipehmusteisiin, jotka estävät kouraa luisumasta tukikehikossa märissä, jäisissä ja lumisissa olosuhteissa. Saranoiden ansiosta alusta on helppo puhdistaa. Kouratuet voidaan yhdistää letkukotelon kanssa.

Tukipankot

riiko-puutavara-päällirakenne-tukipankko

Vaihtoehtoina lyhyt puomituki nosturin niveltuentaan sekä pidempi tukipankko suojaamaan runkoa purun aikana.

Alleajosuojat

riiko-puutavara-auton-alleajosuoja-päällirakenne

Sivualleajosuojissa vaihtoehtoina kyljen suojaava yhtenäinen levy yhdistettynä tankinsuojukseen ja alihankkijamme alleajosuojalankut. Taka-alleajosuojissa materiaalivaihtoehtoina teräs sekä alihankkijamme anodisoitu alumiini.

Hiekoituslaitteet

riiko-puutavara-päällirakenne-rempsun-hiekoitin

Rempsun alumiinirunkoisten hiekoittimien ohjaamosta ohjattava lämpövastus estää hiekan ja syöttörullien jäätymisen. Hiekoitin voidaan kiinnittää suoraan apurunkoon tai apurunkoon kiinnitettyyn kannatinpalkkiin.

VETOVARUSTUS

riiko-puutavara-päällirakenne-tav-vetopalkki-aisa

Vetovarustuksessa vaihtoehtoina alihankkijoidemme TAV ja VBG -mallit. turvalliset, luotettavata ja käyttäjäystävälliset vetokytkimet- ja palkit sopivat kaikkiin runkomalleihin.

pankot

riiko-puutavara-pankot-päällirakenne-terminator-forestking

Puutavarapankoissa vaihtoehtoina alihankkijoidemme merkit, kuten Terminator- ja ForetKing -teräspankot sekä Alucar -alumiinipankot.

TANKINSUOJUKSET

konekorjaamo-riikonen-riiko-puutavara-auton-tankinsuoja

Tankinsuojukset suojaavat tehokkaasti tankkeja lastauksen ja purun aikana esimerkiksi putoavilta puilta. Tankinsuojaan voidaan yhdistää kyljen peittävä sivualleajosuojalevy.

RUNGONVÄLIN TASOT

riiko-rungonvälin-tasot-puutavara-päällirakenne

Suojatasojen ansiosta alusta pysyy suojattuna iskuilta, roskilta vedeltä ja lumelta. Irrotettavien rungonvälin tasojen materiaalina muovi, vaneri tai karkaistu alumiini. Kävelytaso nosturitelineen etuosaan valmistetaan karkaistusta alumiinista, joka on tukeva ja pitävä kaikilla keleillä.

valokiinnikkeet- ja kotelot

riiko tuotteet puutavara-auton päällirakenne

Paljon eri malleja, kokoja ja kiinnitysvaihtoehtoja käyttötarpeen ja varustelun mukaan. Asennamme kaikki työvalot, ajovalot, merkkivalot, LED-valot sekä heijastimet.

TYÖKALULAATIKOT

riiko-työkalulaatikko-puutavara-auton-päällirakenne

Eri kokoja ja kiinnitysvaihtoehtoja käyttötarpeen mukaan. Työkalulaatikot voidaan asentaa yhdistettynä esimerkiksi saranoitujen tikkaiden ja astinlautojen kanssa.

Tikkaat

riiko-tikkaat-astimet- puutava-auton-päällirakenne

Tikkaat voidaan asentaa apurunkoon erillään tai yhdistettynä esimerkiksi työkalulaatikkoon tai öljynlauhdutinkiinnikkeeseen. Eri kokoja, joissa vaihtoehtoina kiinteät ja saranoidut mallit.

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot esitteestämme

Videot

RIIKO® walkaround

RIIKO® puutavarapäällirakenne kiinteällä nosturitelineellä

RIIKO® KIILAKIRISTIN

RIIKO® sisäpuolisen nosturitelineen hydraulinen kiilakiristin poistaa välyksen kiilaamalla tupet jäykäksi.

RIIKO® ja kesla

Keslan 2112T puutavaranosturi proG46 kahmarilla asennettuna RIIKO® sisäpuoliseen nosturitelineeseen.

ota meihin yhteyttä / PYYDÄ TARJOUS

Esko Leinonen Konekorjaamo Riikonen Oy Yhteystiedot

Esko Leinonen

Myyntipäällikkö

RIIKO® päällirakenteet, Kilafors perävaunut, Kesla nosturit, Özgül puoliperävaunut, Meiren aurat, Tamtron vaa´at, renkaat

Jari Riikonen Konekorjaamo Riikonen Oy Yhteystiedot

Jari Riikonen

Toimialajohtaja

RIIKO® puutavara- ja energiapäällirakenteet, Kilafors puutavaraperävaunut, Kesla nosturit

MEILTÄ MYÖS

Perävaunut

Kilafors puutavaraperävaunut

Nosturit

Keslan puutavaranosturit

Vaa´at

Tamtron puutavaranosturivaa´at
fiFI
en_GBEN fiFI