riiko-puutavarapäällirakenteet-konekorjaamo-riikonen-oy-avainlippu

riiko® puutavarapäällirakenteet

RIIKO® puutavarapäällirakenteille Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt RIIKO® puutavarapäällirakenteille Avainlippu-merkin. Merkki on osoitus suomalaisesta työstä. Avainlippu-tuote on valmistettu Suomessa ja tuotteen kotimaisuusaste on yli 50 %. RIIKO® puutavarapäällirakenteita on valmistettu ja asennettu toimipisteellämme Joensuussa lähes 30 vuotta. Kiitämme kaikkia asiakkaitamme luottamuksesta tuotteitamme ja työtämme kohtaan. Kiitos, että tuette suomalaista työtä!

riiko-puutavara-päällirakenne-avainlipputuote-konekorjaamo-riikonen-oy

RIIKO® paineilmakiristin puutavara-autoon

Puutavara-autoja koskevat kuormankiristyksen määräykset täydentyvät jälkikiristyksen osalta. Jatkossa puunippujen sidonnat tulee varustaa jatkuvaa kiristysvoimaa tuottavalla välineellä. Uusi puutavara-autojen kuormankiristin asennetaan suojaan vetoauton tai perävaunun apurungon sisäpuolelle pulttikiinnityksellä. Asennuksen voi suorittaa puuautoilija itse. Käyttö edellyttää vain paineilmasyöttöä. Kiristin tuottaa jatkuvan 5,4 kN kiristysvoiman. Saatavana on myös tehokkaampi kiristin, jonka vetovoima on jopa 6,4 kN. Kuormansidontavaijeri pysyy vaaditun kireällä, vaikka kuorma muuttaisi hieman muotoaan ajon aikana.

Sinä valitset - me toteutamme

RIIKO® puutavarapäällirakenne takaa kalustollesi parhaan kuormatilavuuden. RIIKO® puutavarapäällirakenteet toteutetaan merkkivapaasti kaikkiin kuorma-autoihin kaikkien akseli- ja jousitusvaihtoehtojen erityisvaatimusten mukaan. Myös nosturitelineemme toteutetaan kaikkiin nosturimalleihin. Nosturiasennukset mitoitetaan valitun alustatyypin ja sillä ajettavien kuormien mukaisesti, unohtamatta nosturin painopisteen vaikutuksia auton ajo-ominaisuuksiin eri tilanteissa. RIIKO® apurunkopakettiin voit valita komponentit ja mitoitukset käyttötarpeesi mukaan, jotta valmis kokonaisuus on juuri sellainen kuin tarvitset.

riiko-puutavarapäällirakenne-puutavara-auton-päällirakenne

RIIKO® optimoi kuormatilavuuden

Modernista erikoisteräksestä valmistetut RIIKO® puutavarapäällirakenteet takaavat maksimaalisen hyötykuorman puutavara-autoosi. Strenx 650 rakenneteräksen ansiosta RIIKO® puutavarapäällirakenne on sekä kevyt että kestävä. Markkinoiden matalin apurunko 170 mm mahdollistaa korkeammat puutavarapankot, mikä takaa kalustollesi parhaan kuormatilavuuden. Moduulirakenne, helppo huoltaminen ja toisiinsa sopivat, myöhemmin helposti laajennettavat varustuspaketit tekevät RIIKO® puutavarapäällirakenteesta varman valinnan.

TOIMITUSVARMUUS JA TAKUUVARMA TYÖNJÄLKI

Puutavarapäällirakenteidemme koko tuotantoketju suunnittelusta kokoonpanoon toteutuu samassa pihapiirissä, minkä ansiosta tilauksesi valmistuu nopeasti, sovitussa aikataulussa. Kaikki RIIKO® tuotteet tehdään itse levyn taivutuksesta ja työstöstä aina pintakäsittelyyn asti. Meillä hoituu myös käyttöönottokatsastus omassa katsastushallissamme. Osaava henkilökuntamme varmistaa, että päällirakenne on yksityiskohtia myöten ammattitaidolla toteutettu ja pajaltamme lähtevä kalusto vastaa varmasti vaatimuksiisi.

volvo-fh16-puutavara-auto-kesla-2212-zt-nosturi-konekorjaamo-riikonen-oy3

ESIMERKKITOTEUTUS

VOLVO FH16 8×4 RIIKO® päällirakenteilla. Varustelussa kolosermi, sermiöljysäiliö, saranoitu kouratukikehikko pankkokiinnityksellä, Terminator XXL Aero puutavarapankot, kuorman sidontaketjutelineet, pneumaattiset kuormankiristimet, kuorman pikavapauttimet, rungonvälitasot, kävelytaso nosturille, tankinsuojat, sisäpuolisen nosturitelineen tupet hydraulisella kiristyksellä, öljynlauhdutinkiinnike, nosturihydrauliikka, nousevat Parloc lokasuojat pikairroituksella, TAV vetovarustus, työkalulaatikko saranoiduilla astimilla, telinkevennin, Icefighter hiekoitin, lumiketjutelineet, valokiinnikkeet ja kotelot.

ESIMERKKITOTEUTUS

Kokonaistoimituksena VOLVO FH16 8X4 RIIKO päällirakenteilla, KESLA 2212ZT nosturi Vision hytillä, proG46 kahmarilla ja TAMTRON One Timber vaa´alla. Varustelussa suorasermi LED-valoilla, sermiöljysäiliö, Terminator XXL Aero puutavarapankot, saranoitu kouratukikehikko pankkokiinnityksellä, pneumaattiset kuormankiristimet, kuormansidontaketjutelineet, kuorman pikavapauttimet, sisäpuolinen nosturiteline hydraulisella kiristyksellä, 2-piiri hydrauliikka, kävelytaso nosturille, rungonvälitasot, tankinsuojat, Rempsun hiekoitin, lumiketjutelineet, nousevat Parlok lokasuojat pikairroituksella, tikkaat, valokiinnikkeet ja kotelot sekä VBG vetovarustus.

volvo-kesla-2212ZT-tamtron-riiko-puutavara-auto-päällirakenne-konekorjaamo-riikonen
scania-r770-riiko-kesla-2114zt-kilafors-karlavagnen-bear-xo10-konekorjaamo-riikonen7

ESIMERKKITOTEUTUS

Scania R770 XT RIIKO® päällirakenteilla, Kesla 2114ZT nosturi proG50 kahmarilla, Tamtron Timber One vaa´alla ja Vision hytillä sekä 5 aks. Kilafors Karlavagnen perävaunu.Varustelussa mm. sisäpuolinen nosturiteline hydraulisella kiilakiristimellä, säätötilavuushydrauliikka, suorasermi LED-valoilla, saranoitu kouratukikehikko pankkokiinnityksellä, BEAR XO 10 puutavarapankot integroiduilla kuormankiristimillä, kuormansidontaketjutelineet, kuorman pikavapauttimet, tankinsuojat, lumiketjutelineet, lokasuojat rungonvälin lisäpeitolla ja pikairroituksella, TAV vetovarustus, KOVI runkoöljysäiliö, äänenvaimentimen suoja alumiinista, valotelineet ja kotelot, tikkaat, rungonvälitasot. Markkinoiden kevein puutavaraperävaunu 7300 kg; nousevia akseleita 2,4 ja 5; pankonsiirto; BEAR XO 10 pankot integroiduilla kuormankiristimillä; levyjarrut; ilmajousitus; BPW akselit ja Bridgestone renkaat.

ESIMERKKITOTEUTUS

MB AROCS 3763 RIIKO® puutavarapäällirakenteilla. Varustelussa kolosermi, sermiöljysäiliö, saranoitu kouratukikehikko, sisäpuolisen nosturitelineen tupet hydraulisella kiristimellä, 2piiri hydrauliikka, telinkevennin, 2-akselin liikkeellelähtöavustin, nousevat lokasuojat pikairroituksella, ForestKing pankot, kuormansidontaketjutelineet, pneumaattiset kuormankiristimet, kuorman pikavapauttimet, tankinsuojat, alleajosuojat, rungonvälitasot, tikkaat, valotelineet ja kotelot.

iveco-stralis-xway-570-riiko-puutavara-auton-päällirakenne-riikonen-oy

ESIMERKKITOTEUTUS

IVECO STRALIS X-WAY 570 RIIKO® puutavarapäällirakenteilla ja KESLA 2112T puutavaranosturi proG46 kahmarilla. Varustelussa mm. kolosermi, sermiöljysäiliö, kouratukikehikko, ForestKing Aero puutavarapankot, sisäpuolinen irroitettava nosturiteline, nosturihydrauliikka, kuorman pikavapauttimet, lumiketjutelineet, lokasuojat pikairroituksella, rungonvälitasot, tankinsuojat, tikkaat, valot ja valokotelot, TAV vetovarustus.

ESIMERKKITOTEUTUS

Scania R730 RIIKO® puutavarapäällirakenteilla ja Loglift 96S nosturilla. Varustelussa mm. kiinteä irrotettava nosturiteline, 2piiri hydrauliikka, suora suojasermi teräsverkolla, saranoitu kouratukikehikko, tankinsuojat, työkalulaatikko, pneumaattiset lokasuojat, mekaaniset kuormankiristimet, kuorman pikavapauttimet, Rempsun hiekoittimet, TAV vetovarustus ja ForestKing pankot.

scania-r770-riiko-kesla-2114zt-kilafors-karlavagnen-bear-xo10-konekorjaamo-riikonen9

KILAFORS PERÄVAUNUT

Päällirakennamme myös puutavaraperävaunut Kilafors Karlavagnen perävaunualustoihin. Olemme toimineet Kilafors perävaunujen virallisena maahantuojana vuodesta 2014. Kilafors Karlavagnen perävaunujen I-palkeista valssattu runko tarjoaa erittäin kestävän rakenteen, alhaisen omapainon ja pitkän käyttöiän. Hoidamme myös perävaunujen maahantuonti- ja käyttöönottokatsastuksen omassa katsastushallissamme.

RIIKO® varusteluvaihtoehdot

riiko-puutavara-auton-päällirakenne-apurunkopaketti-konekorjaamo-riikonen-oy

Voit valita eri komponenteista parhaiten käyttötarkoitukseesi sopivat vaihtoehdot ja mitoitukset. Puutavarapäällirakenteissa varusteluvaihtoehdot koostuvat pääasiallisesti omista RIIKO®  tuotteistamme, joiden päämateriaalina on suurlujuusteräs. Kaikki päällirakenteen maalattavat teräsosat käsitellään teräskuulapuhalluksella, maalataan sinkkipohjamaalilla ja pintakäsitellään kaksikomponenttiväreillä RAL-sävyjen mukaan. Lisäksi varusteluvaihtoehtoina on laaja valikoima luotettavia ja testattuja alihankkijoidemme komponentteja, kuten hydrauliikkaa, hiekoituslaitteita, vetovarustuksia, valoja ja puutavarapankkoja.

apurunko

riiko-apurunko-puutavara-auton-päällirakenne-konekorjaamo-riikone

Materiaalina moderni 6mm erikoisluja teräs. Apurunkopalkit kootaan yhteen käyttäen teräksisiä välipalkkeja ja ainoastaan pulttiliitoksia. Hitsaamaton rakenne takaa apurungolle pitkän käyttöiän.

SISÄPUOLISEN NOSTURITELINEEN TUPET

riiko-puutavarapäällirakenne-sisäpuolisen-nosturitelineen-tupet2

Irrotettavien nosturitelineiden tuppien ristikkäisvahvisteinen rakenne lisää vääntöjäykkyyttä parantaen käyttömukavuutta puutavaran ajossa ja nosturikäytössä. Nosturin irrottaminen ja takaisin liittäminen on helppoa, minkä ansiosta nosturin voi poistaa kuljetuksen ajaksi hyötykuorman maksimoimiseksi.

SISÄPUOLINEN NOSTURITELINE

Sisäpuolinen irrotettava nosturiteline toteutetaan mittatilaustyönä nosturin merkin ja mallin mukaan. Nosturiteline on varusteltu pitkäiskuisella hydrauliikkasylinterillä, jonka toimintaetäisyys on 1850mm. Nosturi voidaan siirtää taakse 1000mm:n saakka, jolloin vetoauton ja perävaunun lastaaminen helpottuvat.

hydrauliikka

riiko-puutavara-päällirakenne-hydrauliikka-konekorjaamo-riikonen

Saatavana 1piiri-, 2piiri- ja LS-hydrauliikka. Pumppuvaihtoehtoina alihankkijoidemme Hawe, Parker, Leduc ja Rexroth. Teräksinen venttiilisuojus.

TUPPIEN TAKAOSAN KIRISTIN

riiko puutavara päällirakenne nosturitelineen hydraulinen kiilakiristin

Irrotettavan nosturitelineen tuppien takaosan hydraulinen kiilakiristin poistaa välyksen kiilaamalla tupen rakenteen jäykäksi, jolloin heiluminen vähenee lastauksen aikana.

tuppien etuosan kiristin

riiko-puutavara-auton-nosturiteline-kiristin-konekorjaamo-riikonen

Irrotettavan nosturitelineen etuosan  kiristin poistaa tupen välyksen ja yhdessä takaosan kiristimen kanssa tuottaa tukevan tuplakiristyksen sisäpuoliselle nosturitelineelle.

NOSTURIN SIIRTOSYLINTERIN LUKITSIN

riiko puutavarapäällirakenne nosturitelineen siirtosylinterin lukitsin

Irrotettavan nosturitelineen siirtosylinterin lukitsinkita saatavana mekaanisena ja pneumaattisena. Lukitsin pitää nosturitelineen turvallisesti lukittuna nosturin käytön ja kuljetuksen aikana.

ulkopuoliSEn nosturitelineEN TUPET

riiko puutavara-auton päällirakenne ulkopuolisen nosturitelineen tupet

Perinteisen ulkopuolisen nosturitelineen tupet toteutetaan mittatilaustyönä nosturin merkin ja mallin mukaan. Nosturiteline voidaan irroittaa kuljetuksen ajaksi hyötykuorman maksimoimiseksi.

ULKOPUOLINEN NOSTURITELINE

riiko-puutavara-auton-ulkopuolinen-nosturiteline-päällirakenne

Perinteinen ulkopuolinen irroitettava nosturiteline toteutetaan mittatilaustyönä nosturin merkin ja mallin mukaan. Nosturiteline voidaan irroittaa kuljetuksen ajaksi hyötykuorman maksimoimiseksi.

KIINTEÄ NOSTURITELINE

riiko puutavara päällirakenne kiinteä nosturiteline

Kiinteän rakenteensä ansiosta nosturiteline on erittäin vakaa lastauksen aikana ja paras vaihtoehto, kun nosturin irroitustarvetta ei ole.

KIINTEÄ IRROTETTAVA NOSTURITELINE

riiko-kiinteä-irrotettava-nosturiteline-puutavara-auton-päällirakenne

Kiinteän ja irrotettavan nosturitelineen yhdistelmä. Nosturi voidaan irroittaa kuormatilan maksimoimiseksi.

KÄVELYTASOT

Kävelytaso nosturitelineen etuosaan valmistetaan karkaistusta alumiinista, joka on tukeva ja pitävä kaikilla keleillä.

ohjaamosuojat

riiko-sermi-ohjaamosuoja-puutavara-auto-konekorjaamo-riikonen

Ohjaamosuojissa on neljä mallivaihtoehtoa: alumiinirunkoiset kolosermi, kolosermi kouralipalla sekä suorasermi. Vaihtoehtona myös suora suojasermi teräsverkolla. Korkeus valittavissa.

SERMIÖLJYSÄILIÖT

riiko-sermiöljysäiliö-puutavara-auto-päällirakenne-konekorjaamo-riikonen

Sermiöljysäiliö asennetaan ohjaamon ja suojasermin väliin. Sermiöljysäiliö säästää apurungosta tilaa muulle varustelulle ja on yhteensopiva kaikkien ohjaamosuojamallien kanssa.

RUNKOÖLJYSÄILIÖT

Vaihtoehtona sermiöljysäiliölle on apurungon sivuun kiinnitettävä alihankkijamme Kovi runkoöljysäiliö.

Öljynlauhdutinkiinnikkeet

Öljynlauhdutin estää nosturin hydrauliikkaöljyn ylikuumenemisen kovassa kuormauskäytössä. Lauhduttimina Hydac-merkki. Kiinnike asennetaan apurunkoon ja kokonaisuuteen voidaan yhdistää esimerkiksi astinlaudat.

LAUHDUTIN-HIEKOITIN KIINNIKE

riiko-öljynlauhdutin-hiekoitin-kiinnike-päällirakenne-konekorjaam

Hiekoitintelineeseen yhteensopiva öljynlauhdutinkiinnike. Hiekoittimen ja lauhduttimen vaihtaminen onnistuu käyttötarpeen mukaan ja apurungosta jää tilaa muulle varustelulle.

Hiekoituslaitteet

riiko puutavarapäällirakenne rempsun hiekoitin

Alumiinirunkoisten hiekoittimien ohjaamosta ohjattava lämpövastus estää hiekan ja syöttörullien jäätymisen. Kiinnitys suoraan apurunkoon tai apurunkoon kiinnitettyyn kannatinpalkkiin. Merkit Rempsu ja IceFighter.

pneumaattinen kuormankiristin

Paineilmakiristin, jossa sidonta tiukkenee automaattisesti kuljetuksen aikana. Kiinnitys apurungon sisäpuolella, josta koukullinen kiristinvaijeri tuodaan pankkoon tai tankinsuojukseen.

KUORMASIDONTAKETJUTELINEET

riiko puutavarapäällirakenne kuormansidontaketjuteline

Kuormansidontaketjutelineet estävät tehokkaasti ketjujen sotkeutumisen. Mallissa lisäkiinnitys telineen alareunasta.

kuorman pikavapauttimet

Pikavapauttimissa on useita mallivaihtoehtoja, jotka voidaan kiinnittää puutavarapankkoon tai apurunkoon.

PUUTAVARAPANKOT

riiko päällirakenne puutavarapankot terminator forestking

Puutavarapankoissa vaihtoehtoina alihankkijoidemme merkit, kuten Terminator- ja ForetKing -teräspankot sekä Alucar -alumiinipankot.

pankonsiirto

riiko-puutavara-auton-päällirakenne-hydraulinen-pankonsiirto

Puutavarapankkojen hydraulinen pankonsiirto ensimmäiselle ja neljännelle pankolle.

Tukipankot

riiko-tukipankko-nosturi-puutavara-auton-päällirakenne

Vaihtoehtoina lyhyt puomituki nosturin niveltuentaan sekä pidempi tukipankko suojaamaan runkoa purun aikana.

Telinkevennin

riiko puutavara-auton päällirakenne 2.akselin liikkellelähdön avustin

Painonsiirto akseleiden välillä saatavana myös kaksitoimisena, jolloin mahdollisuus painattaa/keventää joko toista tai molempia akseleita yhtäaikaisesti.  Vähentää renkaiden kulumista ja polttoaineen kulutusta.

2-akselin liikkeellelähdön avustin

riiko-puutavara-päällirakenne-2-akselin-liikkellelähtöavustin

Patentoitu ja mallisuojattu hydraulisesti toimiva liikkeellelähdön avustin rautajousisiin autoihin mahdollistaa painonsiirron vetäville pyörille.

Lumiketjutelineet

Vaihtoehtoina kapea malli kiinnitettynä apurunkoon sekä leveämpi malli asennettuna tankinsuojukseen.

Alleajosuojat

riiko-alleajosuojalevy-konekorjaamo-riikonen-päällirakenne

Sivualleajosuojissa vaihtoehtoina kyljen suojaava yhtenäinen levy yhdistettynä tankinsuojukseen ja alihankkijamme alleajosuojalankut.

RUNGONVÄLIN TASOT

Suojatasojen ansiosta alusta pysyy suojattuna iskuilta, roskilta vedeltä ja lumelta. Irrotettavien rungonvälin tasojen materiaalina muovi, vaneri tai alumiini.

TANKINSUOJUKSET

Tankinsuojukset suojaavat tehokkaasti tankkeja lastauksen ja purun aikana esimerkiksi putoavilta puilta. Tankinsuojaan voidaan yhdistää alleajosuojalevy.

Kouratukikehikot

Koura tukeutuu kumipehmusteisiin, jotka estävät kouraa luisumasta tukikehikossa. Saranoiden ansiosta alusta on helppo puhdistaa.

LETKUKOTELOT

riiko-letkukotelo-päällirakenne-puutavara-auto

Kotelossa letkut pysyvät suojassa ja siistissä järjestyksessä. Kiinnitys ohjaamosuojaan tai yhdessä kouratuen kanssa.

ÄÄNENVAIMENTIMEN SUOJA

alumiininen-äänenvaimentimen-suoja-riiko-konekorjaamo-riikonen

Saatavana helposti vaihdettava alumiininen äänenvaimentimen suoja.

Lokasuojat

Vaihtoehtoina kiinteät, irrotettavat ja nousevat lokasuojat. Paineilmalla nousevien ja irroitettavien lokasuojien ansiosta lumiketjujen lisääminen ja poistaminen helpottuvat.

RUNGONVÄLIN LISÄPEITTO

Lokasuojiin saatavilla runkovälin lisäpeitto, joka suojaa alustaa lialta ja roskaantumiselta.

ROISKELÄPÄT

roiskeläpät-puutavara-auto-konekorjaamo-riikonen

Roiskeläppien kiinnikkeisiin voidaan asentaa esimerkiksi valokiinnikkeet- ja kotelot, heijastimet sekä astinlaudat.

valoT JA HEIJASTIMET

riiko-päällirakenne-puutavara-auto-valoasennus

Paljon eri malleja, kokoja ja kiinnitysvaihtoehtoja käyttötarpeen ja varustelun mukaan. Asennamme kaikki työvalot, ajovalot, merkkivalot, LED-valot sekä heijastimet.

TYÖKALULAATIKOT

riiko puutavara-auton päällirakenne työkalulaatikko

Eri kokoja ja kiinnitysvaihtoehtoja käyttötarpeen mukaan. Työkalulaatikot voidaan asentaa yhdistettynä esimerkiksi saranoitujen tikkaiden kanssa.

Vetovarustus

tav-vbg-vetolaitteet-puutavara-auto-konekorjaamo-riikonen

Vetovarustuksessa vaihtoehtoina alihankkijoidemme TAV ja VBG -mallit. Turvalliset, luotettavat ja käyttäjäystävälliset vetokytkimet- ja palkit sopivat kaikkiin runkomalleihin.

Tikkaat

tikkaat-riiko-päällirakenne-puutavara-auto-konekorjaamo-riikonen

Tikkaat voidaan asentaa apurunkoon erillään tai yhdistettynä esimerkiksi työkalulaatikkoon. Eri kokoja, joissa vaihtoehtoina kiinteät ja saranoidut mallit.

RENGASPAINEJÄRJESTELMÄT

tireboss-cti-rengaspaine-järjestelmä-konekorjaamo-riikonen-oy

Meiltä myös TIREBOSS™ rengaspainejärjestelmien maahantuonti, edustus, asennus ja huolto.

kustomointi

yksityiskohdat-riiko-päällirakenne-puutavara-auto

Teemme paljon yksilöllisiä ratkaisuja   asiakkaan toiveiden mukaisesti aina erikoisnosturitelineistä pieniin lisäosiin saakka. Kysy rohkeasti eri toteutusmahdollisuuksista.

LATAA ESITE

Katso tarkemmat tuotetiedot esitteestämme

Videot

RIIKO® ja kesla

RIIKO® ÖLJYNLAHDUTINKIINNIKE

RIIKO® PÄÄLLIRAKENTEET

RIIKO® PÄÄLLIRAKENNE

RIIKO® PÄÄLLIRAKENTEET

RIIKO® KIILAKIRISTIN

ota meihin yhteyttä

Konekorjaamo Riikonen Oy henkilökunta Jari Riikonen yhteystiedot

Jari Riikonen

Myyntijohtaja

RIIKO® puutavara- ja energiapäällirakenteet, Kilafors puutavaraperävaunut, Kesla nosturit

MEILTÄ MYÖS

fiFI