riiko-puutavara-paallirakenteet-joensuu

RIIKO® puutavarapäällirakenteet

RIIKO® päällirakenteet on Avainlippu-tuote

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt RIIKO® puutavarapäällirakenteille Avainlippu-merkin. Merkki on osoitus suomalaisesta työstä. Avainlippu-tuote on valmistettu Suomessa ja tuotteen kotimaisuusaste on yli 50 %. Kotimaisia RIIKO® puutavarapäällirakenteita on suunniteltu, valmistettu ja asennettu toimipisteellämme Joensuussa lähes 30 vuotta. Kiitämme kaikkia asiakkaitamme luottamuksesta tuotteitamme ja työtämme kohtaan. Kiitos, että tuette suomalaista työtä!

kesla-2212zt-jälleenmyynti

Toimitusvarmuus ja takuuvarma työnjälki

Puutavarapäällirakenteidemme koko tuotantoketju suunnittelusta kokoonpanoon toteutuu samassa pihapiirissä, minkä ansiosta tilauksesi valmistuu sovitussa aikataulussa. Kaikki RIIKO® tuotteet tehdään itse levyn taivutuksesta ja työstöstä aina pintakäsittelyyn asti. Meillä hoituu myös käyttöönottokatsastus korjaamomme yhteydessä toimivassa katsastushallissa. Osaava henkilökuntamme varmistaa, että päällirakenne on yksityiskohtia myöten ammattitaidolla toteutettu ja pajaltamme lähtevä kalusto vastaa varmasti vaatimuksiisi.

RIIKO® optimoi kuormatilavuuden

Modernista erikoisteräksestä valmistetut RIIKO® puutavarapäällirakenteet takaavat maksimaalisen hyötykuorman puutavara-autoosi. Strenx 650 rakenneteräksen ansiosta RIIKO® puutavarapäällirakenne on sekä kevyt että kestävä. Moduulirakenne tekee RIIKO® päällirakenteesta varman valinnan. Päällirakenteiden komponentit kootaan yhteen pulttiliitoksilla, mikä takaa kalustolle helpon huollettavuuden ja muokattavuuden. Tuotannon lisäksi tarjoamme kattavat huolto- ja varaosapalvelut, jotta kalustosi yläpito sujuu huolettomasti myös jatkossa.

riiko-puutavara-auton-kuormatilavuus
riiko-puutavara-paallirakenteet-toteutus

Sinä valitset - me toteutamme

RIIKO® puutavarapäällirakenteet toteutetaan merkkivapaasti kaikkiin kuorma-autoihin kaikkien akseli- ja jousitusvaihtoehtojen erityisvaatimusten mukaan. Myös nosturitelineemme toteutetaan kaikkiin nosturimalleihin. Nosturiasennukset mitoitetaan valitun alustatyypin ja sillä ajettavien kuormien mukaisesti, unohtamatta nosturin painopisteen vaikutuksia auton ajo-ominaisuuksiin eri tilanteissa. RIIKO® apurunkopakettiin voit valita komponentit ja mitoitukset käyttötarpeesi mukaan, jotta valmis kokonaisuus on juuri sellainen kuin tarvitset. Teemme paljon yksilöllisiä ratkaisuja asiakkaan toiveiden mukaisesti aina erikoisnosturitelineistä pieniin lisäosiin asti.

RIIKO® paineilmakiristin puutavara-autoon

Puutavara-autoja koskevat kuormankiristyksen määräykset täydentyvät jälkikiristyksen osalta. Jatkossa puunippujen sidonnat tulee varustaa jatkuvaa kiristysvoimaa tuottavalla välineellä. RIIKO® paineilmakiristin täyttää muuttuneet vaatimukset. Kiristin tuottaa jatkuvan 5,4 kN kiristysvoiman ja on saatavana ketjulla tai vaijerilla. Sidonta pysyy vaaditun kireällä, vaikka kuorma muuttaisi hieman muotoaan ajon aikana. RIIKO® kuormankiristin asennetaan suojaan vetoauton tai perävaunun apurungon sisäpuolelle pulttikiinnityksellä. Asennuksen voi suorittaa puuautoilija itse, käyttö edellyttää vain paineilmasyöttöä. Meiltä saat asennusvalmiin kuormankiristinpaketin helposti toimitettuna. Kysy lisää myynnistä!

riiko-kesla-kilafors-tamtron-konekorjaamo-riikonen

Kaikki kerralla yhdestä paikasta

Meiltä saat kaikki raskaan kaluston tuotteet puutavara-autoiluun helposti yhdestä paikasta. Oman tuotantomme lisäksi toimimme muun muassa Kesla puutavaranostureiden, Tamtron nosturivaakojen ja Kilafors Karlavagnen perävaunujen virallisena jälleenmyyjänä. Edustamiimme merkkeihin kuuluvat myös Black Bruin kuormainrotaattorit. Meiltä saat lisäksi myös raskaan kaluston renkaat ja vanteet sekä varaosat kattavasta valikoimasta. Saat kaiken tarvittavan kokonaistoimituksena aina tilauksesta katsastukseen.

RIIKO® varusteluvaihtoehdot

riiko-puutavara-auton-päällirakenne-apurunkopaketti-konekorjaamo-riikonen-oy

Voit valita eri komponenteista parhaiten käyttötarkoitukseesi sopivat vaihtoehdot ja mitoitukset. Puutavarapäällirakenteissa varusteluvaihtoehdot koostuvat pääasiallisesti omista RIIKO®  tuotteistamme, joiden päämateriaalina on suurlujuusteräs. Kaikki päällirakenteen maalattavat teräsosat käsitellään teräskuulapuhalluksella, maalataan sinkkipohjamaalilla ja pintakäsitellään kaksikomponenttiväreillä RAL-sävyjen mukaan. Lisäksi varusteluvaihtoehtoina on laaja valikoima luotettavia ja testattuja alihankkijoidemme komponentteja, kuten hydrauliikkaa, hiekoituslaitteita, vetovarustuksia, valoja ja puutavarapankkoja.

Apurunko

riiko-apurunko-puutavara-auton-päällirakenne-konekorjaamo-riikone

Materiaalina moderni 6mm erikoisluja teräs. Apurunkopalkit kootaan yhteen käyttäen teräksisiä välipalkkeja ja ainoastaan pulttiliitoksia. Hitsaamaton rakenne takaa apurungolle pitkän käyttöiän.

Sisäpuolisen nosturitelineen tupet

riiko-puutavarapäällirakenne-sisäpuolisen-nosturitelineen-tupet2

Irrotettavien nosturitelineiden tuppien ristikkäisvahvisteinen rakenne lisää vääntöjäykkyyttä parantaen käyttömukavuutta puutavaran ajossa ja nosturikäytössä. Nosturin irrottaminen ja takaisin liittäminen on helppoa, minkä ansiosta nosturin voi poistaa kuljetuksen ajaksi hyötykuorman maksimoimiseksi.

Sisäpuolinen nosturiteline

riiko-sisäpuolinen-nosturiteline-puutavara-auto-päällirakenne

Sisäpuolinen irrotettava nosturiteline toteutetaan mittatilaustyönä nosturin merkin ja mallin mukaan. Nosturiteline on varusteltu pitkäiskuisella hydrauliikkasylinterillä, jonka toimintaetäisyys on 1850mm. Nosturi voidaan siirtää taakse 1000mm:n saakka, jolloin vetoauton ja perävaunun lastaaminen helpottuvat.

Hydrauliikka

riiko-puutavara-päällirakenne-hydrauliikka-konekorjaamo-riikonen

Saatavana 1piiri-, 2piiri- ja LS-hydrauliikka. Pumppuvaihtoehtoina alihankkijoidemme Hawe, Parker, Leduc ja Rexroth. Teräksinen venttiilisuojus.

Tuppien takaosan kiristin

riiko puutavara päällirakenne nosturitelineen hydraulinen kiilakiristin

Irrotettavan nosturitelineen tuppien takaosan hydraulinen kiilakiristin poistaa välyksen kiilaamalla tupen rakenteen jäykäksi, jolloin heiluminen vähenee lastauksen aikana.

Tuppien etuosan kiristin

riiko-puutavara-auton-nosturiteline-kiristin-konekorjaamo-riikonen

Irrotettavan nosturitelineen etuosan  kiristin poistaa tupen välyksen ja yhdessä takaosan kiristimen kanssa tuottaa tukevan tuplakiristyksen sisäpuoliselle nosturitelineelle.

Nosturin siirtosylinterin lukitsin

riiko puutavarapäällirakenne nosturitelineen siirtosylinterin lukitsin

Irrotettavan nosturitelineen siirtosylinterin lukitsinkita saatavana mekaanisena ja pneumaattisena. Lukitsin pitää nosturitelineen turvallisesti lukittuna nosturin käytön ja kuljetuksen aikana.

Ulkopuolisen nosturitelineen tupet

riiko puutavara-auton päällirakenne ulkopuolisen nosturitelineen tupet

Perinteisen ulkopuolisen nosturitelineen tupet toteutetaan mittatilaustyönä nosturin merkin ja mallin mukaan. Nosturiteline voidaan irroittaa kuljetuksen ajaksi hyötykuorman maksimoimiseksi.

Ulkopuolinen nosturiteline

riiko-puutavara-auton-ulkopuolinen-nosturiteline-päällirakenne

Perinteinen ulkopuolinen irroitettava nosturiteline toteutetaan mittatilaustyönä nosturin merkin ja mallin mukaan. Nosturiteline voidaan irroittaa kuljetuksen ajaksi hyötykuorman maksimoimiseksi.

Kiinteä nosturiteline

riiko puutavara päällirakenne kiinteä nosturiteline

Kiinteän rakenteensä ansiosta nosturiteline on erittäin vakaa lastauksen aikana ja paras vaihtoehto, kun nosturin irroitustarvetta ei ole.

Kiinteä irrotettava nosturiteline

riiko-kiinteä-irrotettava-nosturiteline-puutavara-auton-päällirakenne

Kiinteän ja irrotettavan nosturitelineen yhdistelmä. Nosturi voidaan irroittaa kuormatilan maksimoimiseksi.

Kävelytasot

riiko-nosturiteline-kävelytaso-puutavarapäällirakenne

Kävelytaso nosturitelineen etuosaan valmistetaan karkaistusta alumiinista, joka on tukeva ja pitävä kaikilla keleillä.

Ohjaamosuojat

riiko-sermi-ohjaamosuoja-puutavara-auto-konekorjaamo-riikonen

Ohjaamosuojissa on neljä mallivaihtoehtoa: alumiinirunkoiset kolosermi, kolosermi kouralipalla sekä suorasermi. Vaihtoehtona myös suora suojasermi teräsverkolla. Korkeus valittavissa.

Sermiöljysäiliöt

riiko-sermiöljysäiliö-puutavara-auto-päällirakenne-konekorjaamo-riikonen

Sermiöljysäiliö asennetaan ohjaamon ja suojasermin väliin. Sermiöljysäiliö säästää apurungosta tilaa muulle varustelulle ja on yhteensopiva kaikkien ohjaamosuojamallien kanssa.

Runkoöljysäiliöt

kovi-öljysäiliö-riiko-puutavara-päällirakenne-konekorjaamo-riikonen

Vaihtoehtona sermiöljysäiliölle on apurungon sivuun kiinnitettävä alihankkijamme Kovi runkoöljysäiliö.

Öljynlauhdutinkiinnikkeet

riiko-öljynlauhdutinkiinnike-puutavara-auto-konekorjaamo-riikonen

Öljynlauhdutin estää nosturin hydrauliikkaöljyn ylikuumenemisen kovassa kuormauskäytössä. Lauhduttimina Hydac-merkki. Kiinnike asennetaan apurunkoon ja kokonaisuuteen voidaan yhdistää esimerkiksi astinlaudat.

Lauhdutin-hiekoitin kiinnike

riiko-öljynlauhdutin-hiekoitin-kiinnike-päällirakenne-konekorjaam

Hiekoitintelineeseen yhteensopiva öljynlauhdutinkiinnike. Hiekoittimen ja lauhduttimen vaihtaminen onnistuu käyttötarpeen mukaan ja apurungosta jää tilaa muulle varustelulle.

Hiekoituslaitteet

riiko puutavarapäällirakenne rempsun hiekoitin

Alumiinirunkoisten hiekoittimien ohjaamosta ohjattava lämpövastus estää hiekan ja syöttörullien jäätymisen. Kiinnitys suoraan apurunkoon tai apurunkoon kiinnitettyyn kannatinpalkkiin. Merkit Rempsu ja IceFighter.

Pneumaattinen kuormankiristin

riiko-puutavara-auto-päällirakenne-paineilma-kuormankiristin

Paineilmakiristin, jossa sidonta tiukkenee automaattisesti kuljetuksen aikana. Kiinnitys apurungon sisäpuolella, josta koukullinen kiristinvaijeri tuodaan pankkoon tai tankinsuojukseen.

Kuormasidontaketjutelineet

riiko puutavarapäällirakenne kuormansidontaketjuteline

Kuormansidontaketjutelineet estävät tehokkaasti ketjujen sotkeutumisen. Mallissa lisäkiinnitys telineen alareunasta.

Kuorman pikavapauttimet

riiko-kuorman-pikavapautin-puutavara-auto-päällirakenne

Pikavapauttimissa on useita mallivaihtoehtoja, jotka voidaan kiinnittää puutavarapankkoon tai apurunkoon.

Puutavarapankot

riiko päällirakenne puutavarapankot terminator forestking

Puutavarapankoissa vaihtoehtoina alihankkijoidemme merkit, kuten Terminator- ja ForetKing -teräspankot sekä Alucar -alumiinipankot.

Pankonsiirto

riiko-puutavara-auton-päällirakenne-hydraulinen-pankonsiirto

Puutavarapankkojen hydraulinen pankonsiirto ensimmäiselle ja neljännelle pankolle.

Tukipankot

riiko-tukipankko-nosturi-puutavara-auton-päällirakenne

Vaihtoehtoina lyhyt puomituki nosturin niveltuentaan sekä pidempi tukipankko suojaamaan runkoa purun aikana.

Telinkevennin

riiko puutavara-auton päällirakenne 2.akselin liikkellelähdön avustin

Painonsiirto akseleiden välillä saatavana myös kaksitoimisena, jolloin mahdollisuus painattaa/keventää joko toista tai molempia akseleita yhtäaikaisesti.  Vähentää renkaiden kulumista ja polttoaineen kulutusta.

2-akselin liikkeellelähtöavustin

riiko-puutavara-päällirakenne-2-akselin-liikkellelähtöavustin

Patentoitu ja mallisuojattu hydraulisesti toimiva liikkeellelähdön avustin rautajousisiin autoihin mahdollistaa painonsiirron vetäville pyörille.

Lumiketjutelineet

riiko-lumiketjutelineet-päällirakenne-konekorjaamo-riikonen

Vaihtoehtoina kapea malli kiinnitettynä apurunkoon sekä leveämpi malli asennettuna tankinsuojukseen.

Alleajosuojat

riiko-alleajosuojalevy-konekorjaamo-riikonen-päällirakenne

Sivualleajosuojissa vaihtoehtoina kyljen suojaava yhtenäinen levy yhdistettynä tankinsuojukseen ja alihankkijamme alleajosuojalankut.

Rungonvälin tasot

riiko-puutavara-auto-rungonvälin-tasot-päällirakenne

Suojatasojen ansiosta alusta pysyy suojattuna iskuilta, roskilta vedeltä ja lumelta. Irrotettavien rungonvälin tasojen materiaalina muovi, vaneri tai alumiini.

Tankinsuojukset

riiko-tankinsuojat-puutavara-auto-konekorjaamo-riikonen

Tankinsuojukset suojaavat tehokkaasti tankkeja lastauksen ja purun aikana esimerkiksi putoavilta puilta. Tankinsuojaan voidaan yhdistää alleajosuojalevy.

Kouratukikehikot

riiko-kouratukikehikko-konekorjaamo-riikonen-puutavara-auto

Koura tukeutuu kumipehmusteisiin, jotka estävät kouraa luisumasta tukikehikossa. Saranoiden ansiosta alusta on helppo puhdistaa.

Letkukotelot

riiko-letkukotelo-päällirakenne-puutavara-auto

Kotelossa letkut pysyvät suojassa ja siistissä järjestyksessä. Kiinnitys ohjaamosuojaan tai yhdessä kouratuen kanssa.

Äänenvaimentimen suoja

alumiininen-äänenvaimentimen-suoja-riiko-konekorjaamo-riikonen

Saatavana helposti vaihdettava alumiininen äänenvaimentimen suoja.

Lokasuojat

riiko-lokasuojat-pikairroituksella-puuauto-konekorjaamo-riikonen

Vaihtoehtoina kiinteät, irrotettavat ja nousevat lokasuojat. Paineilmalla nousevien ja irroitettavien lokasuojien ansiosta lumiketjujen lisääminen ja poistaminen helpottuvat.

Rungonvälin lisäpeitto

riiko-lokasuojan-lisäpeitto-päällirakenne-konekorjaamo-riikonen

Lokasuojiin saatavilla runkovälin lisäpeitto, joka suojaa alustaa lialta ja roskaantumiselta.

Roiskesuojat

roiskeläpät-puutavara-auto-konekorjaamo-riikonen

Roiskeläppien kiinnikkeisiin voidaan asentaa esimerkiksi valokiinnikkeet- ja kotelot, heijastimet sekä astinlaudat.

Valot ja heijastimet

riiko-päällirakenne-puutavara-auto-valoasennus

Paljon eri malleja, kokoja ja kiinnitysvaihtoehtoja käyttötarpeen ja varustelun mukaan. Asennamme kaikki työvalot, ajovalot, merkkivalot, LED-valot sekä heijastimet.

Työkalulaatikot

riiko puutavara-auton päällirakenne työkalulaatikko

Eri kokoja ja kiinnitysvaihtoehtoja käyttötarpeen mukaan. Työkalulaatikot voidaan asentaa yhdistettynä esimerkiksi saranoitujen tikkaiden kanssa.

Vetovarustus

tav-vbg-vetolaitteet-puutavara-auto-konekorjaamo-riikonen

Vetovarustuksessa vaihtoehtoina alihankkijoidemme TAV ja VBG -mallit. Turvalliset, luotettavat ja käyttäjäystävälliset vetokytkimet- ja palkit sopivat kaikkiin runkomalleihin.

Tikkaat

tikkaat-riiko-päällirakenne-puutavara-auto-konekorjaamo-riikonen

Tikkaat voidaan asentaa apurunkoon erillään tai yhdistettynä esimerkiksi työkalulaatikkoon. Eri kokoja, joissa vaihtoehtoina kiinteät ja saranoidut mallit.

Rengaspainejärjestelmät

tireboss-cti-rengaspaine-järjestelmä-konekorjaamo-riikonen-oy

Meiltä myös TIREBOSS™ rengaspainejärjestelmien maahantuonti, edustus, asennus ja huolto.

Kustomointi

yksityiskohdat-riiko-päällirakenne-puutavara-auto

Teemme paljon yksilöllisiä ratkaisuja asiakkaan toiveiden mukaisesti aina erikoisnosturitelineistä pieniin lisäosiin saakka. Kysy rohkeasti eri toteutusmahdollisuuksista.

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot esitteestämme

RIIKO® puutavarapäällirakenne toteutukset

Tutustu toteutettuihin RIIKO® puutavarapäällirakenteisiin galleriassamme.

 • riiko-galleria-puutavara

  SCANIA R660 & RIIKO

  Lue Lisää
 • riiko-kesla-scania-puuauto5

  SCANIA R660, RIIKO & KESLA 2112T

  Lue Lisää
 • riiko-kesla-volvo

  RIIKO & VOLVO FH16 650 & KESLA 2112T

  Lue Lisää
 • paallirakenteet1

  SCANIA R770XT & RIIKO

  Lue Lisää
 • puutavara-iveco-riiko

  RIIKO & IVECO X-WAY 570

  Lue Lisää
 • volvo-paallirakenne-riiko

  RIIKO & VOLVO FH16 750

  Lue Lisää

Ota meihin yhteyttä

Kysy lisätietoja tuotteistamme ja palveluistamme! Lisää yhteystietosi ja kerro, mistä tuotteesta/ palvelusta haluaisit kuulla enemmän tai saada tarjouksen. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme*. Voit myös olla meihin yhteydessä suoraan puhelimitse, yhteystietomme löytyvät alta! 

Jari Riikonen

Myyntijohtaja

Puutavara- ja energiapäällirakenteet, perävaunut, nosturit, vaa’at, rotaattorit, koneohjaus, vaihtokoneet

Eino Hirvonen

Tuotantoinsinööri

Päällirakenteiden tuotekehitys, tuotannonohjaus

Janne Riihiluoma

Suunnitteluinsinööri

Päällirakenteiden tuotesuunnittelu, jarrulaskelmat

Meiltä myös

fiFI