uutiset-kkrsteel-cncmachining-viimet-EFM-GROUP-OY

YHTEISTYÖ TIIVISTYI OMISTUSJÄRJESTELYKSI

Kolme itäsuomalaista metallialan toimijaa yhdistyy: EFM Group Oy on konepajateollisuuden jämerä ja omavarainen järjestelmätoimittaja. Joensuun talousalueella Pohjois-Karjalassa operoivat metallialan yritykset KKR Steel Oy, Joensuun CNC-Machining Oy ja ViiMet Oy yhdistyvät EFM Group Oy:ksi. EFM on lyhenne sanoista East Finland Metal. Tavoitteena on vahvistaa tytäryhtiöiden liiketoiminnan kehittämistä sekä kasvusuunnitelmia. Samalla yritysten palvelutarjonta laajenee järjestelmätoimittajaksi. EFM Group Oy on jatkossa täysin omavarainen toimija alallaan, liikkuvien koneiden ja laitteiden sekä prosessiteollisuuden osien ja kokonaisuuksien toimittajana.

Kehitystyöhön panostetaan voimakkaasti. Tytäryhtiöillä on käynnissä yhteensä 5,5 miljoonan euron investoinnit eri ELY-keskuksen tukemissa hankkeissa. EFM Group Oy omistaa tytäryhtiönsä 100-prosenttisesti. Yhteenliittymän tavoitteena on vahvistaa tytäryhtiöiden liiketoiminnan kehittämistä sekä turvata EFM Group Oy:n tytäryhtiöiden omistuksen jatkuvuus, myös nuoremman sukupolven siirtyessä mukaan omistajiksi.

EFM Group Oy:n hallituksen puheenjohtajana toimii Pohjois-Karjalan Pielisjärveltä kansainväliseen liiketoimintaan ponnistanut Jari Osmala, jolla on monipuolinen kokemus kansainvälisestä kone- ja laiteliiketoiminnasta. Hän on toiminut Valtra Oy:n johtotehtävissä Suomessa, Saksassa ja Brasiliassa sekä Normet Groupin toimitusjohtajana. Osmalalla on lisäksi laaja kokemus kasvuyritysten hallitustyöstä. Kokemuksensa kautta hän tukee tytäryhtiöiden liiketoiminnan kehittämistä uudelle tasolle.

EFM Group Oy lukujen valossa:
• Henkilöstö: noin 180
• Tuotantopinta-ala: noin 15 000 neliömetriä
• Liikevaihto: noin 23 M€ (proforma v. 2020)

Lisätiedot myyntijohtaja Jari Riikonen 0400371204 jari.riikonen@riiko.fi

fiFI